Informatie Wrapfolies

3M 1080 series

De wrapfolie van 3M uit de 1080 serie is een range tweelaags gegoten PVC folies voor diverse uitvoeringen/designs. Geschikt voor het volledig of gedeeltelijk inpakken van voertuigen (Auto's | Scooters | Boten). De wrapfolies zijn erg duurzaam en voorzien van een permanente maar goed verwijderbare lijmlaag. De wrapfolies worden geleverd op een breedte van 152cm voor naadloze montages. De folies hebben een prima opaciteit op contrasterende ondergronden en zijn zeer weer en wind bestendig. Daarnaast zijn de wrapfolies ook bestand tegen kortstondige blootstelling aan benzine wanneer dit gemorst wordt tijdens het tanken.

De Controltac technologie is een mechanische eigenschap die aan de lijm is toegevoegd. Er wordt gebruik gemaakt van miljoenen minuscule glasparels op de lijmlaag. De glasparels vormen een buffer tussen lijmlaag en ondergrond waardoor de wrapfolie makkelijker herpositioneerbaar blijft totdat deze wordt aangedrukt. Hierdoor is water bij de montage van de wrapfolies niet meer nodig!

De Comply technologie is een structuur van extreem kleine luchtkanalen in de lijmlaag waardoor de wrapfolie zonder luchtbellen kan worden aangebracht.

Product eigenschapen 3M 1080 series:

Materiaal: Gegoten PVC Dikte: 90 µm (0.09 mm)

Type lijmlaag: Solvent acryl, permanent. Voorzien van Controltac en Comply.

Kleur lijmlaag: Grijs

Rugpapier: Tweezijdig PE gecoat papier

Aanbrengmethode: Droog!!

Aanbrengtemperatuur: +16°C minimum (omgeving en ondergrond)

Gebruikstemperatuur -60°C tot +107°C

Toepasbaarheid wrapfolie: vlak, glooiend en gewelfd. Niet geschikt voor inföhnen in diepe geulen of 3D contouren

Geschikte ondergronden: Aluminium, glas, PMMA, ABS, autolak

Verwijderen: Goed te verwijderen met behulp van heat-gun en/of stoom.

Opslag termijn: 2 jaar vanaf de productiedatum op de originele doos. De folie dient voor het verstrijken van dat termijn verwerkt en aangebracht te zijn.

Opslag contities: +4°C tot +40°C, droge ruimte, uit het zonlicht.

 

De 1080 folie is bedoeld voor montage op vlakke, gebogen en gewelfde ondergronden. De folie is uit meerdere lagen opgebouwd, in sommige designs met een hoog metallic gehalte, en kan daardoor, bij lagere temperaturen, wat stug/bros zijn. Gebruik warmte om de folie soepel te maken. >Houd er rekening mee dat een geborstelde of carbon folie zich anders gedraagt tijdens het monteren dan een standaard kleur folie.

>Beperk de kans op krassen van de folie tijdens het aanbrengen door het beschermen van de rakel met dun vilt of hoesje.

De folie kan in beperkte mate vervormd/ ingeföhnd worden. Doe dit zo gelijkmatig mogelijk. Verdeel de spanning/rek altijd in een zo groot mogelijk vlak (±50°C tijdens en 90°C naföhnen)

>Plak waar mogelijk de folie 0,5 tot 1 cm om de hoek ipv koud afsnijden. Denk aan randen bij deuren, motorkap, etc Föhn de randen van de folie na de montage na met 90°C en druk deze nogmaals aan!

Reiniging & onderhoud

Was het voertuig de eerste dagen na montage niet in een wasstraat of met hoge druk. De folie heeft enige tijd nodig om tot zijn optimale hechting te komen. Automatische wasborstels en/of hoge druk kunnen de folie beschadigen of doen loskomen van de ondergrond. Was het voertuig minimaal 1x per maand, bij voorkeur met de hand. Gebruik reinigingsmiddelen die:

- Vrij zijn van sterke oplosmiddelen of alcohol.

- Laag alkalisch of zuurgraad (een pH waarde tussen de 3 en 11).

- Geen schurende werking hebben.

opmerking

De borstels van automatische wasstraten kunnen de uitstraling van de folie negatief beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld een matte folie glanzender doen worden.

poetsmiddelen en wax

De meeste standaard folies en laminaten kunnen behandeld worden met een kwalitatief hoogwaardig poetsmiddel of wax voor autolak. Wij raden u altijd aan om eerst het middel te testen op een niet opvallende plek alvorens het geheel te behandelen. Gebruik geen producten die een schurende werking hebben. De carbon en geborstelde varianten uit de 1080 serie kunnen behandeld worden met bijvoorbeeld 3M™ Tire Restorer of Meguiars® Natural Shine Protectant. Wij raden geen polish of wax aan op de gestructureerde of matte films.

Belangrijk

De gegevens, technische informatie en aanbevelingen, die in dit bulletin worden vermeld, zijn het resultaat van proeven, die naar beste weten betrouwbaar zijn, maar waarvan de volledigheid of juistheid niet wordt gegarandeerd. Noch de fabrikant, noch de verkoper is aansprakelijk voor enige schade hetzij direct of indirect, die gevolg is van het gebruik van het product, respectievelijk de ongeschiktheid van het product. De verkoper en/of fabrikant is slechts gehouden tot vervanging van materiaal dat niet aan de fabriekseisen blijkt te voldoen. Voor de toepassing dient de gebruiker aan de hand van praktijkproeven vast te stellen of het materiaal voor het beoogde geschikt is. De gebruiker neemt deze proeven geheel voor eigen risico.

Avery Supreme Wrapping film (Avery SWF)

Avery Supreme Wrapping Film is een gegoten vinylfilm van superieure kwaliteit voor toepassingen op de voertuigenmarkt waarbij een finish van hoge kwaliteit en een kostenefficiënte wrapping van voertuigen is vereist. De lijm met Easy Apply Technology RS™ Technologie biedt een eenvoudig mechanisme voor een snellere positionering zonder luchtinsluitingen en een goede verwijderbaarheid na gebruik. Vergeleken met de standaard permanente lijm van de Avery 900 Super Cast serie maakt deze nieuwe functionaliteit ervaren verwerkers productiever, hetgeen resulteert in kostenefficiënte applicaties.

Beschrijving

Frontfilm: 80 micron hoogwaardig gegoten vinyl

Lijm: permanent, transparant, op acrylaatbasis, met Easy Apply RS technologie

Rugpapier: meervoudig gecoat kraft paper, 150 g/m2

 

Eigenschappen

- Uitzonderlijk hoogglanzende supervervormbare film in combinatie met nieuwe lijmtechnologie.

- Unieke en gepatenteerde lijmtechnologie (zie de octrooigegevens hieronder).

- Zeer gemakkelijk aan te brengen: herpositioneerbare lijm met een gemakkelijke verwijdering van ingesloten lucht.

- Uitstekende Lange-Termijn Verwijderbaarheid (LTV) van de film tijdens de levensduur van het gebruikte product.

- Het volledige standaard kleurenassortiment voldoet aan REACH (EG1907/2006).

- Standaard kleurenassortiment met kleuren die overeenkomen met bestaande Avery 900 Super Cast kleurnummers.

- De films kunnen worden aangebracht zonder gebruik te maken van applicatie tape.

- Voortreffelijke duurzaamheid en buitenprestaties vanwege de vuilafstotende eigenschappen van de film.

Toepassingen

-Volledige bedekking van voertuigen (Wrapping)

- Applicatie op convexe, concave en samengestelde oppervlakken zonder dat de film ingesneden hoeft te worden.

- Alle andere volledige bedekkingen van objecten waarbij flexibele en vervormbare producten zijn vereist.

Verwerking

- Avery Supreme Wrapping Film is speciaal ontwikkeld voor het volledig bedekken van objecten. Het materiaal kan in vormen of stukken van een bepaalde grootte worden gesneden ten behoeve van een snellere wrapping of een verbetering van de efficiëntie. Signcutting van letters of graphics wordt echter niet aanbevolen. Hiervoor wordt Avery 900 Super Cast geadviseerd.

 

 

© 2019 - 2021 TSM | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel