Aanbreng instructies Avery SWF

Instructies voor de applicatie van de Avery Supreme Wrapping Film

 

1. Voorbewerking ondergrond

 

Wij adviseren u de applicatieondergrond te reinigen met: Avery Surface Cleaner

 

Er zijn veel andere reinigingsmiddelen en ontvetters verkrijgbaar. Voordat de verwerkers een van deze producten gebruikt dient u eerst vast te stellen of het wel geschikt is. Daarnaast dient voor elke applicatie rekening te worden gehouden met de volgende factoren:

 

− Geschilderde oppervlakken moeten volledig droog en uitgehard zijn en mogen geen krassen vertonen. Op de meeste gemoffelde verven kunnen direct na afkoeling films worden aangebracht. Luchtgedroogde verven en reparatieverven voor auto’s hebben een droogtijd van ten minste een week nodig om volledig te drogen voordat films worden aangebracht. Resten van oplosmiddelen in geschilderde ondergronden kunnen de hechting van de film aantasten en overmatige krimp of vorming van luchtbellen veroorzaken.

 

− Geverfde oppervlakken voor zelfklevende films dienen te worden voorbewerkt overeenkomstig de instructies van de fabrikant van de verf. Ook hierbij is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen oplosmiddelen achterblijven. Indien componenten van een verflaag niet op elkaar zijn afgestemd of niet goed aan elkaar hechten, kan dit tot gevolg hebben dat stukjes verf afbladderen als de films na gebruik worden verwijderd.

 

− Speciale aandacht dient te worden besteed aan lastige plekken zoals randen, hoeken, lasnaden, klinknagels en dergelijke. Men dient ervoor te zorgen dat deze plekken grondig zijn gereinigd en volledig droog zijn voordat de film wordt aangebracht.

 

2. Applicatie

Avery Supreme Wrapping Film heeft een dezelfde mate van vervormbaarheid als de Avery 900 Super Cast, en daarom gelden ook voor deze film de meeste instructies die in Technisch Bulletin 3.9 worden gegeven. Raadpleeg dit Technisch Bulletin voordat een Supreme Wrapping Film wordt aangebracht. Er zijn echter twee belangrijke verschillen:

- Er is GEEN Applicatie Tape benodigd voor de applicatie

- Breng de film NIET aan met water (natte methode)

 

Avery Supreme Wrapping Film is voorzien van de Easy Apply Technology, die ervoor zorgt dat een vervormbare film zeer eenvoudig kan worden aangebracht. Dankzij deze combinatie kan het product gemakkelijk worden gepositioneerd op het oppervlak zonder dat het product zich direct hecht aan de ondergrond. Zodra de film eenmaal op de juiste wijze is gepositioneerd, dient de film voorzichtig te worden aangedrukt met de rakel. Gebruik een Avery Squeegee Pro die met vilt is bekleed en voer geleidelijk de druk op om alle lucht onder de film te verwijderen. De streken met de rakel dienen elkaar te overlappen met ongeveer 50% om verdere luchtinsluitingen te voorkomen.

 

Herpositionering van de film is alleen mogelijk in de fase van het positioneren en bij een geringe druk van de rakel. Als dit later geschiedt kunnen kleine spoortjes zichtbaar blijven in het oppervlak van de film.

 

Om de applicatie nog verder te vereenvoudigen kan de film worden verwarmd. De mate van verwarming van de film is natuurlijk afhankelijk van de temperatuur van de omgeving waarin de applicatie wordt uitgevoerd. In gebieden met temperaturen lager dan 20°C, zal meer warmte nodig zijn voor een eenvoudige applicatie. Als de temperatuur echter hoger is dan 30°C is het waarschijnlijk niet, of slechts in beperkte mate, nodig om een kunstmatige warmtebron te gebruiken.

 

Avery Supreme Wrapping Film dient na de applicatie te worden opgewarmd tot een temperatuur tussen de 80° en 90°C in convexe, concave en samengesteld gevormde oppervlakken om het optimale vervormbaarheidsniveau te bereiken. De Avery Supreme Wrapping Film is in eerste instantie bedoeld voor het volledig inpakken (wrapping) of bedekken van een vorm of object en het is daarom niet mogelijk afzonderlijke instructies te geven voor elke toepassing. Aanbevolen wordt te experimenteren met een klein stukje materiaal op de ondergrond om vertrouwd te raken met de eigenschappen van de film en de lijm. Convexe en samengestelde vormen kunnen doorgaans eenvoudig worden bedekt met Avery Supreme Wrapping Film, maar in sommige oppervlakken met diepe inspringingen kan het nodig zijn om een insnijding te maken om alle soorten luchtinsluitingen in de diepe inspringingen te voorkomen. Deze insnijding heeft geen invloed op het functioneren of de duurzaamheid van het product, maar zorgt ervoor dat maximale vervormbaarheid van het product wordt bereikt met de nabehandeling met warmte.

 

Bij het inpakken of bedekken van een object of vorm met een bepaalde Avery Supreme Wrapping Film wordt aanbevolen materiaal uit dezelfde productieserie van Avery Dennison te gebruiken. Het serienummer van het materiaal is duidelijk aangegeven op een etiket in de kern van elke rol.

 

3. Applicatie van metallic films

Voor de applicatie van Avery® Supreme Wrapping Films in metallic kleuren volgt u dezelfde instructies als hierboven. Metallic films worden echter gemaakt door kleine metalen deeltjes op te nemen in het materiaal waaruit de film wordt gemaakt. Deze deeltjes reflecteren opvallend licht naar de waarnemer in alle richtingen waarin de waarnemer zich bevindt. De verdeling van de deeltjes in de film wordt beïnvloed door de fabricagerichting van de film; daarom kan het uiterlijk van de film licht verschillen bij observatie van de film uit verschillende hoeken.

Dit effect wordt: ‘flop’ genoemd.

 

Het is belangrijk dat de afwikkelingsrichting van de rol voortdurend naar één en dezelfde richting geschiedt tijdens de applicatie. Het ligt voor de hand dat ook hierbij materiaal van dezelfde productieserie dient te worden gebruikt voor een bepaalde toepassing.

 

4. Verwijderbaarheid op de lange termijn

De Avery Supreme Wrapping film powered by Easy Apply Technology vergemakkelijkt niet alleen het aanbrengen van de film, maar biedt tevens een schone verwijderbaarheid na de gebruiksduur. Bij deze eigenschappen van de Avery Supreme Wrapping film dient natuurlijk rekening te worden gehouden met de verschillende applicatieondergronden en -omstandigheden. De algemene instructies voor verwijdering van zelfklevende films worden gegeven in Technisch Bulletin 1.2.

 

 

5. Korte samenvatting

- gebruik Avery Surface Cleaner

- gebruik de Avery Squeegee Pro

- geen Application Tape benodigd

- geen natte applicatie

- voorverwarmen op 35° - 50°C

- verwijder alle lucht onder de film

- ingesloten lucht nogmaals verwijderen

- naverwarmen op 80° - 90°C

- op lastige plekken de film nogmaals met de rakel aandrukken

 

© 2019 - 2021 TSM | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel